Help! Hond net "aangevallen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

Beste allemaal,

 

Ik was net met Sam aan het wandelen bij de vijver waar wij dagelijks met hem lopen. Sam loopt altijd aan de (8meter) riem, omdat cairns nou eenmaal niet de handigste hondjes zijn om los te laten lopen. Nu liep er een man met 3 grote losse honden. Ik was even met hem aan het praten en hij vertelde over hoe hij gedragsdeskundige van honden was en dat hij honden uit het buitenland haalt.

Sam was rustig aan het rondkijken en stond eigenlijk op mij te wachten. Tot opeens een van zijn honden van een afstandje eraan kwam (ik weet niet wat voor een ras, een hele brede grote herdershond leek het een beetje op) en ik zag al dat hij wat boos naar Sam keek terwijl hij op hem afliep. Sam wachtte rustig af en voor ze elkaar nog maar konden aanraken viel de andere hond Sam aan. Ik heb niet goed kunnen zien wat er gebeurde want dat gaat zo snel. Maar Sam begon keihard te gillen en rende met staart tussen de poten weg en bleef nog een hele tijd piepen. Ik nam afscheid van de man en ben doorgelopen. Ondertussen bleef Sam telkens achterom kijken naar de plek waar hij net die hond had ontmoet. Ik heb hem geprobeerd af te leiden door in het zand te graven, proberen hem uit te dagen, maar het duurde toch wel even voordat hij weer normaal wilde meelopen.

 

Pff wat schrok ik! Ik ben nooit bang voor andere honden, maak me ook nooit zorgen als ze eens mopperen met elkaar, dat hoort er immers bij. Maar dit vond ik gewoon heel erg eng.

Nu thuis heb ik Sam even nagekeken maar volgens mij heeft hij geen wondjes.

Ik ben nu zo bang dat hij hier een "trauma" aan over houdt, en dat hij voortaan bang wordt voor honden.

Tot nu is het zo'n makkelijke hond wat dat betreft, heel sociaal en nooit bang. 

 

Is er iets wat ik goed of fout kan doen?

Ik heb hem niet aangehaald of zielig gedaan. 

 

Groetjes

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Jeetje wat vervelend! 

 

Ik weet niet of hij er een trauma aan overhoudt, maar je kunt eventueel binnenkort een keer gaan wandelen met een stabiele hond. Op die manier komt Sam er achter (of bevestigd het alleen maar) dat niet alle honden zo zijn en voelt hij zich misschien weer wat zekerder. 

 

Verder zou ik hem gewoon lekker knuffelen vanavond en de narigheid van vandaag laten rusten, hoe moeilijk dat misschien ook is.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona 3 doggies

honden foto van Mango &Mona

Je hebt het in mijn ogen prima opgelost.Je bent niet hysterisch tekeer gegaan tegen die man of honden.Ik heb hetzelfde met mango gehad toen zij 3 maanden was.Die mw die zei tegen mij toen haar hond mango gebeten had, even blijven staan en blijven kletsen,dan is ze het zo vergeten.De honden keken niet naar elkaar,ze had haar hond opzij getrokken.Mango snuffelde toen aan de andere hond van die vrouw.Inderdaad heeft het geholpen,mango kijkt niet meer naar die hond om.Ik had de zenuwen van het gebeuren en zat thuis te trillen op de bank.maar mango zat gewoon te spelen met dr botje.Hoe was daarna je hondje in hus? rustig? Dan zou ik me er verder niet te druk om maken.dat geef je ook door aan je hondje,toch?

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

Ok, bedankt voor de tip!

Hij ligt nu inderdaad rustig te slapen.. Ik zit nog steeds na te zenuwen.

Moet uitkijken dat ik er niet zelf een trauma aan over houd , hoop niet dat ik die hond weer tegen ga komen!

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther


 Moet uitkijken dat ik er niet zelf een trauma aan over houd , hoop niet dat ik die hond weer tegen ga komen! "

 

gelukkig is het goed afgelopen.....

 

misschien helpt het je om je toch alvast voor te bereiden op een evt. volgende keer....

dat hoeft niet met deze hond te zijn, maar er zullen ongetwijfeld meer van dit soort situaties volgen...

en het is fijn als jij je dan sterk en zeker voelt, en bijv. de hond, nog voor hij bij de jouwe is weg stuurt... ( je maakt je groot,  gaat  tussen beiden honden  staan ,  met een wijsgebaar de andere kant op, en een ferme "nee!" zul je waarschijnlijk een goed resultaat boeken....)

het wandelt een heel stuk prettiger als je niet bang bent en bovendien....

zo bescherm je je hond voor evt volgende aanvaringen....

 

ik vind trouwens dat de eigenaar van deze honden zelf in had moeten grijpen hoor...., maar in werkelijkheid gebeurd het te weinig dat een baas adequaat reageert...,

en dan is het gewoon aan jou om het wel te doen...

sterkte ermee....

 

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3


en het is fijn als jij je dan sterk en zeker voelt, en bijv. de hond, nog voor hij bij de jouwe is weg stuurt... ( je maakt je groot,  gaat  tussen beiden honden  staan ,  met een wijsgebaar de andere kant op, en een ferme "nee!" zul je waarschijnlijk een goed resultaat boeken....)

 

Het ging nu zo snel dat ik er niet eens tussen kon komen, de andere hond wandelde rustig op ons af en nog voor ze aan elkaar begonnen te snuffelen gebeurde het al. Mijn hond begon gelijk te gillen dus het stopte ook vrij snel weer. Maar bedankt, het is een goede tip voor een volgende keer!

 

 

Ja inderdaad, dat vind ik eigenlijk ook. Maar de eigenaar bleef ook een beetje geschrokken stil op z'n plek staan, op zo'n moment gaat alles ook zo snel. Maar achteraf denk ik ook van hij had wel beter kunnen reageren, hou je hond onder controle!

 

Ik ben gewoon enorm geschrokken, en heel bang dat het een ander hondje wordt. Hij is nu zo sociaal en vindt alles en iedereen leuk.

 

honden page profiel esther esther 3 doggies

honden foto van esther

Het is mij ook eens overkomen.., toen Bamse nog pup was van ik denk een maand of 4...

die werd door 5 onbesuisde grote honden belaagd en omver gelopen...

ai ai ai..wat had ik het moeilijk..( bamse was het veel sneller vergeten dan ik...)

om weer naar het bos te gaan...ik had altijd de angst om ze weer tegen te komen...,

dat loopt gewoon niet lekker..., wanneer je bang bent...

En ja...dat gebeurde natuurlijk....

Ik heb het opgelost door ze, met veel bluf,   weg te sturen...en ze dropen af....

Voor mijzelf was het gewoon een prettig idee dat ik zo die joekels zonder al te veel poeha uit de buurt van Bamse te houden...

( dit baasje deed er trouwens helemaal niets op uit..die vond het blijkbaar heel normaal...)

maar idd...soms gaat het allemaal zo razendsnel!

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

Haha, gelukkig! Gaat helemaal goedkomen hier! Ben zelf ook alweer een stuk rustiger 

 

honden page profiel Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë 3 doggies

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Als ik dit allemaal zo lees heb je je hondje volgens mij wel heel goed opgevangen. je hebt een trauma niet bevestigd door hem aan te halen of zielig te doen naar de hond. Volgens mij had je dit echt niet beter kunnen doen dan je gedaan hebt! 

Of hij er een trauma aan overgehouden heeft hangt denk ik ook af van de persoonlijkheid van je hondje, maar het hoeft helemaal niet zo te zijn....Misschien even behoorlijk geschrokken.  Appart dat die meneer zegt dat hij een gedragsdeskundige is, zijn honden uit het buitenland. w.s. met veel bagage ook nog eens laat los lopen....geeft me te denken.

 

Eigenlijk ben ik zelf wel klaar met overmoedige mensen die hun honden overal maar los laten lopen. 

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

" Als ik dit allemaal zo lees heb je je hondje volgens mij wel heel goed opgevangen. je hebt een trauma niet bevestigd door hem aan te halen of zielig te doen naar de hond. Volgens mij had je dit echt niet beter kunnen doen dan je gedaan hebt! 
Of hij er een trauma aan overgehouden heeft hangt denk ik ook af van de persoonlijkheid van je hondje, maar het hoeft helemaal niet zo te zijn....Misschien even behoorlijk geschrokken.  Appart dat die meneer zegt dat hij een gedragsdeskundige is, zijn honden uit het buitenland. w.s. met veel bagage ook nog eens laat los lopen....geeft me te denken.
 
Eigenlijk ben ik zelf wel klaar met overmoedige mensen die hun honden overal maar los laten lopen.  "

 

Fijn om te horen! Dat stelt me toch ook weer iets gerust.

We gaan morgen weer met met naar de vijver, we zullen vanzelf zien hoe hij dan reageert.  Het is wel een wat gevoelig en soms onzeker hondje, maar aan de andere kant ook weer nooit bang en stabiel. Dus dat is gewoon even afwachten. 

 

Ja, ik maak me een beetje zorgen over deze man met honden. Hij laat al zijn honden door het hele park verspreid, ook zonder toezicht bij kleine kinderen. Ik heb er zelfs al even aan gedacht om hem te mailen (heb z'n gegevens), maar misschien is dat wat laf, en ach.. wat schiet ik ermee op. Hij doet er vast niks op uit.

 

En na mijn ervaring van vanavond ben ik het met jouw laatste opmerking ook eens. Mijn moeder is altijd heel bang voor loslopende honden, ik dacht altijd: acccch stel je niet aan, dat gaat allemaal wel goed! Maar begin het nu zelf ook aardig zat te worden.

honden page profiel RobertRobert 3 doggies

honden foto van Robert

Ik denk het beste wat je kan doen is morgen gewoon weer gaan lopen, ook naar dezelfde plek en doen alsof er niets aan de hand is, misschien op de plek zelf even lekker spelen of zo? Ben geen deskundige maar heb wel geleerd dat ontwijken van plekken of andere honden niet werkt maar juist er voor zorgt dat ie echt een angst ontwikkeld. Hoop dat je hier iets aan helpt en gewoon weer lekker lopen. Succes!

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

" Ik denk het beste wat je kan doen is morgen gewoon weer gaan lopen, ook naar dezelfde plek en doen alsof er niets aan de hand is, misschien op de plek zelf even lekker spelen of zo? Ben geen deskundige maar heb wel geleerd dat ontwijken van plekken of andere honden niet werkt maar juist er voor zorgt dat ie echt een angst ontwikkeld. Hoop dat je hier iets aan helpt en gewoon weer lekker lopen. Succes! "

 

Dat lijkt mij inderdaad een heel goed idee! Gaan we zeker doen.

 

Toppers zijn jullie allemaal! Bedankt! Door jullie antwoorden voel ik me alweer een stuk beter 

honden page profiel UnknownUnknown 3 doggies

honden foto van Unknown

" Ok, bedankt voor de tip!Hij ligt nu inderdaad rustig te slapen.. Ik zit nog steeds na te zenuwen.
Moet uitkijken dat ik er niet zelf een trauma aan over houd , hoop niet dat ik die hond weer tegen ga komen! "

 

Misschien een raar advies, maar dat zou ik eigenlijk wel hopen. Mijn Luna is ook een keer gebeten; ze was ergens op een losloopveld aan het snuffelen toen een hond van afstand aangerend kwam en in haar rug ging hangen. Ze had verder geen verwondingen en wilde alleen maar wegkomen van die andere hond. Toen de situatie echter weer gekalmeerd was, ben ik een stukje verder gaan lopen maar vervolgens expres weer bij deze baas en hond. En er was niks meer in de hand, we komen elkaar nog heel vaak tegen maar ze kunnen prima door een deur. Ik snap wel dat je hoopt hem niet meer tegen te komen, maar het lukt niet altijd dit te vermijden. Hoe en waarom dit incident heeft plaatsgevonden blijft wellicht een raadsel, maar dat wil niet zeggen dat ze van nu af aan alleen maar nare herinneringen aan elkaar hebben en nooit meer samen kunnen lopen. Ik ben blij voor je dat verder alles oke is, het is altijd schrikken als zoiets gebeurt. Veel succes met alles =).

honden page profiel haarlemsehaarlemse 3 doggies

honden foto van haarlemse

Hoi.. heb het een beetje gelezen, maar een cairn terrier is wel een HEEL stoer hondje hoor!!

Mijn gijs is 18 jaar geworden en liep met 7 weken al los in het bos..had wel een RRB van 1.5 jaar oud, maar gijs was echt een super stoer mannetje, heb in zijn leven maar twee maal een gevecht meegemaakt,een keer met 2 duitse staanders, die boven hem gingen hangen en dat moet je dus niet doen als een cairntje heb..wel hij vocht tegen de 2 grote honden als een leeuw..koste hem wel 2 tanden en wat bijt wonden..maar hij liep daarna gewoon verder als een stoer hondje..Was natuurlijk ..toen.. wel heel kwaad op de eigenaar, maar die was er tussen gesprongen en had grote bijt wonden in haar armen van haar eigen honden.

Mijn advies.. laat hem gewoon los lopen.. geen lijn

Je hond word zelfverzekerder en voelt jouw angst niet.

Het zijn zulke leuke hondjes...mis hem nog steeds.. ook al heb ik nu 1.5 jaar een ongelooflijke lieve schat van een hond.

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

"  
Fijn om te horen! Dat stelt me toch ook weer iets gerust.
We gaan morgen weer met met naar de vijver, we zullen vanzelf zien hoe hij dan reageert.  Het is wel een wat gevoelig en soms onzeker hondje, maar aan de andere kant ook weer nooit bang en stabiel. Dus dat is gewoon even afwachten. 
 
Ja, ik maak me een beetje zorgen over deze man met honden. Hij laat al zijn honden door het hele park verspreid, ook zonder toezicht bij kleine kinderen. Ik heb er zelfs al even aan gedacht om hem te mailen (heb z'n gegevens), maar misschien is dat wat laf, en ach.. wat schiet ik ermee op. Hij doet er vast niks op uit.
 
En na mijn ervaring van vanavond ben ik het met jouw laatste opmerking ook eens. Mijn moeder is altijd heel bang voor loslopende honden, ik dacht altijd: acccch stel je niet aan, dat gaat allemaal wel goed! Maar begin het nu zelf ook aardig zat te worden. "

 Nou misschien is mailen eerst nog niet zo'n gek idee, maar je kan er ook altijd zonder hond op afstappen misschien. Via de mail even een afspraak maken.. Jij bent hiervan enorm geschrokken en dat mag hij ook best weten. Misschien ter voorkoming van....Op eieren lopen wanneer je de hond uitlaat is ook niet fijn...mag hij ook best weten.

 

Ja veel mensen gaan heel onverantwoord met een hond om op de openbare weg. Als ik binnenkort iemand tegenkom die weer haar hond los laat bij Ozzie bijvoorbeeld, zal ik haar ook aangeven dat mijn opmerkingen blijkbaar niet helpen, dat ik dan andere stappen ga ondernemen omdat ik veilig met mijn hond op straat wil kunnen lopen.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca 3 doggies

honden foto van Suzanne en Luca

Gedragsdeskundige? Laat 3 grote honden loslopen terwijl jou kleinte aangelijnd zit? Hij heeft niet gezien wat zijn hond van plan was???  Heel vreemd voor een „ gedrags deskundige".

 

Jullie zullen wel heel erg geschrokken zijn, logisch.

Als je naar buiten gaat, probeer zelf het goede voorbeeld te geven, je bent niet bang! Als je vreemde honden ziet, wat ik altijd doe, aan de lijn is nooit contact maken. Aangelijnd reageren veel honden niet goed. Sommigen vinden het eng en doen soms naar, dus ik doe het helemaal niet.

 

Als je een hond kent en weet dat hij vriendelijk is, dan kan je wel contact maken. Kijk hoe je hond  reageert, waarschijnlijk gaat het gewoon goed bij honden die ze kent.

 

Als ze sommigen wel eng vind, neem afstand. Je kan op afstand voertjes geven, zodat ze een positieve prikkel krijgt ipv dat de angst de overhand kan nemen. 

Blijf dit goed oefenen, zo zal ze als ze bang is, langzaam weer vertrouwen krijgen. Dus afstand nemen, zo zoet je hond dat een vreemde geen kwaad kan en voertjes geven om de angst om te buigen naar een positief gevoel

honden page profiel cairn3cairn3

honden foto van cairn3

" Hoi.. heb het een beetje gelezen, maar een cairn terrier is wel een HEEL stoer hondje hoor!!
Mijn gijs is 18 jaar geworden en liep met 7 weken al los in het bos..had wel een RRB van 1.5 jaar oud, maar gijs was echt een super stoer mannetje, heb in zijn leven maar twee maal een gevecht meegemaakt,een keer met 2 duitse staanders, die boven hem gingen hangen en dat moet je dus niet doen als een cairntje heb..wel hij vocht tegen de 2 grote honden als een leeuw..koste hem wel 2 tanden en wat bijt wonden..maar hij liep daarna gewoon verder als een stoer hondje..Was natuurlijk ..toen.. wel heel kwaad op de eigenaar, maar die was er tussen gesprongen en had grote bijt wonden in haar armen van haar eigen honden.
Mijn advies.. laat hem gewoon los lopen.. geen lijn
Je hond word zelfverzekerder en voelt jouw angst niet.
Het zijn zulke leuke hondjes...mis hem nog steeds.. ook al heb ik nu 1.5 jaar een ongelooflijke lieve schat van een hond. "

 

 

Jazeker, cairns zijn enorm stoere hondjes. Wij (mn ouders) hebben er ook een van 13 jaar,en dat is echt een hele stoere hond. Onze Sam is net wat minder stoer en iets gevoeliger. 

Ik laat mijn hond niet loslopen, daar is Sam niet de geschikte hond voor. In de rasbeschrijving van de cairn wordt dit ook afgeraden. Ze zijn gewoon te eigenwijs en gaan alleen hun eigen gang en neus achterna. En daarbij hou ik zelf ook niet van loslopende honden. Dan moet je maar naar een losloop gebied gaan, dan weet iedereen waar hij of zij aan toe is.

 

Wat leuk dat die van jou 18 jaar is geworden! Hopen dat Sam ook zo oud wordt, het zijn gezonde hondjes!

 

 

@SandraenOzzie:
Ja ik ga er even goed overna denken en misschien waag ik er wel een mailtje aan. We gaan ons zo klaarmaken voor een goede wandeling, misschien komen we hem wel weer tegen.

 

@SuzanneenLuca:
Ja ik heb ook heel erg mijn twijfels over deze "gedragsdeskundige", hoe meer ik er over na denk hoe dommer ik het vind. 
De  meeste honden reageren gelukkig wel leuk, maar we zijn er  nu wel voor gewaarschuwd. Dus we zullen inderdaad wat meer afstand nemen!

honden page profiel BlaiseBlaise

Wat afschuwelijk voor jou en je hond.

Gedragsdeskundigen kan die man zich wel noemen maar is het allerminst als ik dit zo lees.

Een volgende keer kan je beter goed kijken ipv een praatje te maken (ben je afgeleid) als je honden niet kent. 

Blijf bij je hond en laat merken dat je hem beschermt als er vreemde honden aankomen. Blijf waakzaam. 

Als je hond aangevallen is is het niet meer dan normaal hem te troosten (zou jij zelf ook willen als het jou overkomt).

Geef hem rust en probeer er leuke dingen mee te doen om het snel te vergeten. Kom je deze man weer tegen (vooruit kijken/ luisteren) ga dan een andere kant op. 

Sterkte en hoop dat je het gauw kan vergeten.

Volgende forumvraag: Symptonen loopsheid, of niet?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^